אני יודעת, אפילו בטוחה, שלפעמים ממש ממש בא לכם בוריטו שעועית ברגע זה! דחוף ומהר – אבל למי יש כוח לבשל עכשיו שעועית? בשביל זה אני כאן כדי ללמד אתכם על הקפאת שעועיות.
אז כדאי שתדעו: כל סוגי הקטניות – שעועיות, חומוסים ועדשים – עוברות הקפאה מצוין. תעשו לכם מדי פעם "יום קטניות" – בערב משרים קטניות מסוגים שונים בקערות עם הרבה מים, ולמחרת מבשלים כל סוג בנפרד.
מסננים, מצננים ומקפיאים במנות קטנות – והנה, אתם במרחק הפשרה קצרצרה מבוריטו.
אני קוראת לזה "יום שעועיות", יום אחד אני משרה על השיש כמה סוגים של שעועיות, כל שעועית בקערה נפרדת ומכסה את השעועיות בהרבה מים. מים רגילים מהברז. לא חמים.
שעועית צריכה לנוח במים בערך 8 שעות. נכון שתמיד אומרים להשרות שעועית ללילה? אז תדעו לכם שלשעועית ממש לא אכפת אם זה יום או לילה, העיקר שהיא תהיה במים בערך 8 שעות. גם 7 שעות זה בסדר, ואם לא חם מדי כמו קיץ ישראלי טיפוסי אז גם 10 שעות זה טוב.
לאחר ההשרייה מסננים את המים. עכשיו יש לכם כמה סוגי שעועית שעברו השרייה.
מבשלים כל שעועית בסיר נפרד, כי כל שעועית מתבשלת בזמן שונה. שעועית לבנה מתבשלת תוך שעה בערך ושעועית אדומה מתבשלת תוך 50 דקות.
מביאים לרתיחה סיר עם מים ואצת קומבו (כאן תוכלו לקרוא למה חשוב לבשל עם אצת קומבו), מנמיכים להבה ומבשלים עד שהשעועית רכה אבל לא מתפרקת. אחרי 45 דקות בישול מתחילים לבדוק את השעועית עד שהיא מבושלת בדיוק לדרגה הנכונה.
מסננים את השעועית, מעבירים לכלי אחסון ומקפיאים.
בפעם הבאה שתרצו להכין בוריטו שעועית או מרק מינסטרונה או כל דבר עם שעועית אתם במרחק של הוצאת השעועית המבושלת מהפריזר.
כדאי לגוון בסוגי השעועיות שאתם מבשלים (תוכלו לקרוא על זה עוד כאן) כי לכל שעועית ערכים תזונתיים מעט שונים וכל שעועית מתאימה לתבשיל אחר. ברגע שיש לכם שעועית מבושלת וקפואה, מוכנה בפריזר לא תחשבו פעמיים אם להכין אוכל בריא, טעים ומלא בערכים תזונתיים. את רוב העבודה כבר עשיתם.
והבונוס אם בישלתם את השעועית עם אצת קומבו הוא שתקבלו שעועית שלא גורמת לגזים.
להיט!